По време на полет всичко може да се случи

Въздействащ и плашещо реалистичен, дебютният роман на пилота Йордан Колев напомня, че скучните полети са най-приятни

Всеки полет започва по един и същ начин. Но кацането може да бъде различно…

На 11 октомври 2019 г. на българския пазар излезе „Кацането” от Йордан Колев – напрегнат и завладяващ трилър, който ще изпита смелостта ви.

Един екипаж, няколкостотин пътници и два часа във въздуха, които могат да променят съдбата им завинаги.

Запускаме двигателите по разписание на 15 октомври 2019 г. от 19:00 часа. Излитаме към Grand Hotel Sofia. Полетът ни ще продължи около час и 30 минути, препоръчваме ви да сложите предпазните колани, да се отпуснете и да се насладите  на един полет с нашия екипаж, който включва писателите Благой Д. Иванов („Седем градски гряха”) и Владимир Зарев („Чудовището“), както и една приятна изненада!

Йордан Колев е професионален пилот на „Боинг” и на „Еърбъс”. Летял е във Виетнам, на остров Мавриций, в Турция, в Европа и това му е позволило да опознае цялата екзотика на необозримия свят. Първата му книга „От Рио до Кейптаун“ е знаменит документален разказ за една осъществена мечта, за едно плаване на яхта в Атлантическия океан, но и разказ за безнадеждността на свободата, за срещата на един малък, пределно „сгъстен“, пренаселен човешки свят с безкрая и смайващата пустота на океана.

„Преди година Йордан Колев приятно ме изненада с новата си книга „Кацането“ – роман, който щастливо обединява екшъна с достойнствата на психологическата проза. Професионалният опит на автора му дава възможността да пресъздаде освен пределно драматичната ситуация, неистовите мигове на изпитание, но и да нарисува цяла галерия от художествени образи, всеки изправен пред ужаса, съвършенството и величието на Страха. Романът „Кацането“ е повличаща, на места разтърсваща, написана с професионален замах и в същото време автентична проза.”

Владимир Зарев