Премиера на новата книга на Дончо Александров

Книгата  на отец Дончо Александров увлича, докосва ума и сърцето, просвещава и вдъхновява жадния за вяра човек

“Жажда за вяра” пренася читателя в света на духовното, така необходим за лутащия се и търсещ истината наш съвременник. Книгата е забележителна с това, че надниква в църковния живот, запознава със случващото се в храма като свети тайнства и богослужение, с някои християнски практики, но през погледа на православната вяра анализира и въпроси с днешна дата, които вълнуват хората. Така преплита земното и небесното, представя богата палитра от 45 теми. В нея ще можете да откриете разсъждения и отговори на въпроси, актуални за нашето време, като правата на човека и глобализма, спорта, отношенията и личността в ерата на Интернет, самотата и свободата на съвременния човек, и др.

На родния книжен пазар за първи път излиза издание с подобно съдържание от български автор. Предназначена за широк кръг читатели, написана на достъпен и разбираем език, книгата увлича, докосва ума и сърцето, просвещава и вдъхновява жадния за вяра човек.

За автора

               Отец Дончо Александров

Отец Дончо Александров е роден на 6.11.1974 г. във Варна. Завършил е богословие в ШУ „Епископ Константин Преславски”. Ръкоположен е за свещеник през 2001 г. Предстоятел е на варненския храм „Св.Атанасий”, но служи и в старинния храм „Успение Богородично” в града. Инициатор, създател и участник в редакционния екип на списание „Амвон” и детското списание „Камбанка”, които издава енорията при храм „Св.Атанасий”. 12 години – от 2002-ра, е бил един от основните водещи на рубриката „Път към храма” в програмата на Регионалния телевизионен център на БНТ. Вече шест години е лице и единствен водещ на рубриката „Амвон” по Телевизия „Черно море“, а от петнадесет години е познат и на слушателите на Радио Варна с участието си в рубриката „Неделна проповед”.

Премиерата на новата книга „Жажда за вяра” на варненския свещеник Дончо Александров ще се проведе на 11 януари (събота) от 11.00 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев”, Варна. Книгата на издателство „Захарий Стоянов” ще бъде представена от Иван Гранитски и автора – отец Дончо Александров.

Източник: Храм „Св. Атанасий”