“Творецът диша най-естествено, когато твори”

След като на 14 декември Вежди Рашидов отпразнува рождения си ден с изложба от произведения на древни майстори от Европа, днес той продължи традицията си да излага картини, които притежава. Бившият министър на културата предостави 51 рисунки от личната си колекция на талантливия художник и поет Георги Трифонов, за да бъдат изложени в парламента.

Гостите имаха възможността да се сдобият и с първа и втора част на книгата „Огледало и автопортрет“  на твореца. Те съдържат избрани стихотворения, репродукции на негови творби – живопис, скици, рисунки, акварели, графики, керамика, пластика, стенописи и представляват собствената равносметка на Георги Трифонов за един дълъг и плодотворен творчески път.

 

„Без да отдавам значителност на личността си, надявам се с това издание да оставя непреднамерено завещание чрез бегли свидетелства за труда си през живот, преминал не само в празноглавия и бохемство.“

След празниците експозицията с рисунките на Георги Трифонов ще бъде преместена за постоянно в другата сграда на Народното събрание като дарение от Вежди Рашидов.