10 филма, перфектни за Свети Валентин

Денят на влюбените е прекрасен празник, на които да лежите цял ден вкъщи с половинката си и да гледате романтични филми. Всички знаем какво изобилие има от този жанр затова ние направихме класация ” Топ 10 филма, които трябва да гледате на Свети Валентин”.

10.Dear John / С дъх на канела

Когато войникът Джон Тайри среща Савана Къртис, амбициозна студентка, между двамата пламва истински любовен романс. Заради постоянните му служебни ангажименти единственият начин, по който влюбените биха могли да поддържат своята връзка, е като си пишат писма. Кореспонденцията им обаче води до последици, които никой не е могъл да предвиди.

9.The vow / Сватбен обет

Какво би станало, ако любовта на живота ти излезе от кома и не може да си спомни кой си? Ще знаеш как да спечелиш сърцето й още веднъж?Пейдж и Лео живеят в Чикаго и са лудо влюбени един в друг. Една снежна вечер техният автомобил е ударен от камион – Лео е остава невредим, но травмата на главата на Пейдж причинява загуба на паметта й за всичко, свързано с нейния съпруг. Лео прави всичко възможно да спечели отново сърцето на своята любима , но дали ще успее?

8.P.S I love you / Послепис: Обичам те

Холи Кенеди е красива и умна жена, омъжена за любовта на живота си – забавния ирландец Джери. Когато Джери се разболява и умира, Холи изгубва смисъл да живее.Никой не я е познавал по-добре от Джери, и затова преди смъртта си той е изградил добър план. Написал й е няколко послания, които ще й помогнат да превъзмогне скръбта и да преоткрие себе си. Първото послание пристига на 30-я рожден ден на Холи под формата на торта и касета, в която Джери й казва да излезе и да празнува. През следващите седмици и месеци пристигат още послания от Джери, всяко от тях все по-изненадващо, въвличащо Холи в нови преживявания и подписано по един и същи начин…

7.The fault in our stars / Вината в нашите звезди

Хейзъл и Огъстъс са двама изключителни тийнейджъри, които споделят общо пренебрежение към конвенционалното, язвително остроумие и всепомитаща любов в едно незабравимо пътешествие. Тяхната връзка е още по-необикновена, като се има предвид, че те се срещат и се влюбват в група за подкрепа на болни от рак. Вината в нашите звезди по на бестселъра на Джон Грийн изследва забавната, вълнуваща и трагична съдба на това да бъдеш жив и влюбен.

6.The best of me / Най-доброто в мен

Лентата разказва историята на Доусън и Аманда, някогашни гаджета от гимназията. Двамата се срещат след 20-годишна раздяла при завръщането им в малкия им роден град за погребението на общ приятел. Сладко-горчивата им среща възпламенява отново любовта, която никога не са забравили. Но силите, които са ги разделили преди 20 години, още са активни и сега представляват дори по-голяма заплаха. Тази епична любовна история, простираща се в период от десетилетия завладява с трайната мощ на първата истинска любов и с мъчния избор, пред който сме изправени при бегъл втори шанс.

5. A walk to remember – Незабравимата

Романтична история за това как любовта е по-силна от смъртта.В малкото пристанищно градче Бюфорт, Северна Каролина, Ландън Картър си спомня последната година в местната гимназия и Джейми Съливан, момичето, което промени живота му.Когато една на пръв поглед безобидна шега има ужасни последици и едно момче е в болница, Ландън е наказан да преподава на изостанали ученици през уикендите и да участва в театралната постановка в училище. Имайки много ангажименти, с които не може да се справи, той е принуден да потърси помощта на Джейми. Скоро абсолютно против собствените си очаквания и тези на хората, които нарича свои приятели, Ландън ненадейно се влюбва в момичето, което ще му предаде страстта към живота, която никога не си е представял…

4.Me before you / Аз преди теб

Луиза “Лу” Кларк живее в провинциално английско градче. Без ясна цел в живота, чудатата 26-годишна Луиза сменя постоянно работата си, за да помогне финансово на семейството си. Тя е изправена пред предизвикателство, когато приема работа в местния “замък” като компаньон и болногледач на Уил Трейнър – богат млад банкер, прикован към инвалидната количка след злощастен инцидент от преди две години. Изоставил приключенския дух, циничният вече Уил се е отказал от живота. Докато не се появява Лу, готова да му докаже, че животът си заслужава да се живее. Хвърляйки се в поредица приключения, Лу и Уил ще променят живота си по начин, който не са очаквали.

3.A tres metros sobre el cielo/Три метра над небето

Това е историята на двама млади хора, които принадлежат към различни светове, хроника на една невероятна любов, почти невъзможна, но неизбежна. Бабие добро и невинно момиче от средната класа. Хюго, известен като Хач, е буйно и импулсивно момче със склонност към риска и опасностите, свързани със сбивания и мотоциклетни гонки. Двамата се срещат и се влюбват. Първоначално тя не иска връзка. Всъщност, за първи път те си говорят на парти, което приятелите му съсипват. Но след дни, прекарани в бягства от училище, лъжи към родителите и забавления в опасни незаконни състезания с мотори, двамата откриват първата голяма любов.

2.The Notebook / Тетрадката

Възрастен мъж всеки ден чете на възрастна жена в старчески дом по страничка от старателно подвързана тетрадка. Топлият му глас задържа вниманието й, но думите не стигат до нейното съзнание. Жената е болна от Алцхаймер. Страничка след страничка, тетрадката разлиства история за една непозволена любов.Али е дете на богаташи, летуващо в семейното провинциално имение. Ноа е беден работник в местната дъскорезница. Като тийнейджъри между Али и Ноа започва вихрено ухажване, което скоро преминава в нежна интимност. Младата двойка бързо е раздалена от богатите родители на Али, които настояват, че Ноа не е подходящ за нея. Минават няколко години и когато Али и Ноа се срещат пак, страстта им отново избухва, което принуждава Али да избира между зова на сърцето и повелите на класата си.

1.Titanic / Титаник

На първо място поставяме вечната класика- Титаник.
Фаталният слъсък на Титаник с гигантски айсберг е една от най-трагичните катастрофи в историята на мореплаването, но ведно с това и символ на човешкото страдание. Филмът показва не само картината на трагичния сблъсък, но проследява и една вълнуваща любовна история. На кораба пътува Роуз, дъщеря на заможно американско семейство, и Джак – младеж от социалните низини, тръгнал към Америка да търси щастието си. Случайната среща между двамата поражда чувства, които прерастват в страстна любов, обречена от социалните предразсъдъци, консерватизма на нравите и злощастната случайност. Срещнали се на “кораба на мечтите”, преживели най-великото блаженство, докоснали се до звездите, в само един безкраен миг всичко свършва жестоко, невъзвратимо…