Най-скъпите къщи на колела

Независимо дали са на снимки, на турне или просто пътуват за удоволствие, знаменитостите прекарват много време далеч от дома. Те изкарват милиони от пътуванията си и за тях не е проблем да инвестират в сигурността, че пътуват със стил и комфорт.

Кои обаче са най-скъпите мобилни къщи и какво ги прави толкова специални?

Проследете нашата класация на ТОП 6 най-екстравагантни къщи на колела :

6.Памела Андерсън

През 2001 г., Хю Хефнър подари на едно от любимите си плейбой зайчета, Памела Андерсън, единствена по рода си подвижна къща, по-известна като “Lovestream”. Декорът й е посветен на 70-те години, като преобладава бялото обзавеждане, а мебелировката включва огледала на тавана, кръгло вибриращо легло, пилон, диско топка и тн. Луксът на колела неведнъж е бил подобряван през годините, като са му били добавени сателитна връзка, интернет и аксесоари за видео игри, които на този етап от времето са представлявали едни от най-новите технологии за човечеството.

5.Брад Пит

Удивителната „каравана“ на Брад Пит е дълга 14 метра и е по-голяма от апартаментите на повечето хора. Къщата на колела разполага с модерна кухня, където всичко е по поръчка, а техниката е специално вградена, за да се използва оптимално мястото. Бусът разполага с хладилник, съдомиялна машина и готварска печка. Мобилният дворец на Пит включва също така триметров диван в хола, както и голяма спалня със собствен санитарен възел, легло с кралски размери, медиен център и втора баня с достатъчно голям душ за двама души (плюс още една баня за останалите ). Разбира се, има и специално кътче за Брад Пит, където той спокойно може да се погрижи за безупречният си вид.

4.Вин Дизел

Вин Дизел със сигурност е доволен от начина, по който е похарчил 1,1 млн. долара за специално създадения за него трейлър. Той е 102 квадратни метра и е произведен от Anderson Mobile Estates. Кухнята има гранитни плотове, а “медийната част” разполага с технология на стойност 70 000 долара, включително 3D телевизор, собствен офис и обособен детски кът. Дизел е толкова привързан към подвижния си дом, че по време на снимките на “Бързи и яростни” в Пуерто Рико, той поискал да му го изпратят, за да може да му се наслаждава.

3.Саймън Кауъл

Подвижната къща на Саймън Кауъл е с площ от 111 квадратни метра и разполага с второ ниво, подове от висококачествена дървесина и гранитни плотове в кухнята. Диванът в дневната на бизнесмена може да побере около 20 души, които могат да се радват на 60-инчовото домашно кино.

Бусът струва около 2 млн. долара и разполага с някои единствени по рода си функции, като например вратата към спалнята му, която е направена от материал, наречен Giga Glass– с натискането на един бутон той може да променя цвета на стъклото й . Освен това, неговата площадка за грим лесно може да се трансформира в мобилна лекарска кантора с оборудване на стойност над 25 000 щатски долара. Единственото друго превозно средство, което има такива функции, е Air-Force 1!

2.Тимбаленд

Туристическият автобус на продуцента Тимбаленд е мобилно студио за запис, което разполага с всички удобства. Екстериорът е обрисуван по поръчка и включва два масивни генератора. Мястото разполага с всички удобства- телевизор, контрол на слушалките, китара, микрофон. Цветното светодиодно осветление в автобуса му придава вид на нощен клуб,а с цел подобряване на сигурността са монтирани и 4 външни камери.

1.Уил Смит

Трейлърът на Уил Смит, който е на стойност 2 милиона долара и е дълъг почти 17 метра предизвика ужас в Ню Йорк, след като напълно покри цял  блок по време на снимките на “Мъже в черно III”. Наречен “The Heat”, той е обзаведен с кожи на стойност 30 000 долара и технологии за над 100 000 долара , включително 14 телевизора и киносалон със 100-инчов екран. Банята за 25 000 долара пък се простира на пълната ширина на „караваната“ и разполага с парна баня.

*Ето й още снимки от интериора на луксозните къщи :