Шестте най-странни музея в света

В днешно време е пълно със специализирани музеи. От странни, до причудливи, вариациите включват всякакви неща. Ако се постараете достатъчно може да откриете колекция, посветена на почти всяко нещо, за което се сетите. А за тези от вас, които не знаят къде да търсят, събрахме 6 от най-интересните музеи в света, които задължително трябва да посетите.

Ето кои са те:

Kанкунски подводен музей

Мексико

Може би това е единственият музей, за който ще ви е нужна екипировка за гмуркане ако решите да го посетите. Museo Subacuatico de Arte представлява потопена скулптурна екстравагантност, открита в един от най-ярките водни басейни в света в Карибите. Посетителите могат да очакват повече от 400 скулптури, изобразяващи жители и дори известни личности от Канкун, Плая дел Кармен и Пуерто Хуарес, както й много  други забележителности. Всички скулптури са изработени от специални морски материали, които с времето ще се превърнат в красив корален риф.

Музей на средновековните мъчения

Прага

Музеят на средновековните мъчения в Прага е едно от местата, които задълго няма да забравите. Той показва огромното въображение на хората, когато става въпрос за мъчения и причиняване на болка. Пражката колекция е една от най-богатите и съдържа повече от 60 устройства от периода на Средновековието. Към всяко едно има описание за случаите, в които съответния уред е бил ползван и как е въздействал.

 

Музей на лова и природата

Париж, Франция

Вероятно си мислите, че музей посветен на лова и природата, помещаващ се в резиденция от 18 век е болезнено скучен. В случая на Музея на лова и природата, обаче, грешите. Той разкрива историята и културата на Европейския лов чрез артефакти и предмети от Ренесанса. Е , разбира се, че е и пълен с препарирани животни и оръжия, но това, което го прави интересен е неговата мисия- обнародяване на ловните практики и опазване на околната среда.

Музей Дела Фрута

Торино, Италия

Златната епоха на моделирането на фалшиви плодове завършва през 1889г. с Франческо Гарние Валети, чиято колекция от стотици изкуствени ябълки, круши, праскови, сливи и грозде съставлява колекцията в Музея на плодовете в Торино. По това време той е смятан за виртуоз в областта си, която имала богата история в Италия. Той бил известен с иновативната си употрепа на восък и пепел, които правели плодовете идеални на тежест и допир.

Освен старателно подредената овощна градина, музеят представя на посетителите историята на селскостопанското развитие в Италия и последиците от човешката намеса в биологичното разнообразие.

Световен музей на еротичното изкуство

Маями Бийч, Флорида

Открит през 2005г. той се състои от приблизително 4000 произведения както на малко известни народни художници, така й на големи имена като Рембранд, Пикасо, Салвадор Дали, Робърт Маплеторп и Бъни Йейгър. Безценната частна колекция датира от древността до съвремието и показва всички култури, изкуства и начини на живот в изискана историческа времева линия. Колекцията включва картини, гоблени, скулптури и предмети на изкуството, единствени по рода си.

Музей на спиртните напитки

Стокхолм, Швеция

Швеция има сложна връзка с пиенето поради монополистичната си държавна система Systembolaget .Точно поради тази причина това е точното място за отварянето на такъв музей, където пиенето достига нивото на фетиш.

Тук можете да научите за историята на напитките, потреблението и дистрибуционните им норми, както и много традиционни песни, свързани с тях. Музеят също така е домакин на Absolut Art Collection, състояща се от 850 произведения на изкуството, които шведската водка е използвала през годините.