Канава Арт Студио представя творческия проект „Да нарисувам България”

Проектът “Да нарисувам България“ е със съдействието на художниците Мария Матовска и Огнян Йорданов

 „Да нарисувам България” е творчески проект, включващ 48 авторски картини на Канава Арт Студио, вдъхновени от архитектурно-културното наследство и природните богатства на страната ни. Подготвена е презентация и изложба на картините от първия цикъл „Да нарисувам България”, които представят североизточнен и югоизточен район на страната Добруджа, Балчик, Калиакра, Варна, Шабла, Несебър, Бургас, о. Анастасия, Созопол, Ропотамо, Синеморец и Русе.

Проектът има за цел да представи пред публика от приятели на Канава Арт Студио красотата на родината ни, чрез поредица от арт събития, на които екипът ни от млади и талантливи художници, възпитаници на Националната художествена академия, ще показват и помагат на участниците да изградят своята творба. Темите в цикъла са разработени така, че да могат да се изпълнят от деца и възрастни, без предварителен опит и умения в рисуването.

Екипът на Канава Арт Студио ще даде старта на проекта „Да нарисувам България“ със съдействието на художниците Мария Матовска и Огнян Йорданов, като ще нарисуваме първата картина, вдъхновена от емблематично за всички софиянци място, а именно сградата на Централната баня и прилежащия парк с фонтан.

Творческия процес ще направим още по- увлекателен и забавен с винен бар на винарска изба „Medi Valley“ и селекция от сирена и месни деликатеси.

Творческия проект „Да нарисувам България“ ще се състои на 28 септември 2019 г. от 16:00 ч.

Екипът на Канава Арт Студио