Руски фотограф смесва сюрреализма и дигиталното изкуство

Руският фотограф Платон Юрич създава сънища, като слива сюрреализма с дигиталното изкуство. Талантлив манипулатор на снимки, режисьор и творчески директор, нарастващото портфолио от концептуална фотография на Юри предизвиква мистерия и чудо, и насърчава зрителя да проучи въображението си.

Чрез сливането на величествените пейзажи с човешки субекти изображенията на Юрич често разказват истории за взаимодействието на човека с природата. На една от неговите фотографии, човек стои в средата на поле, заобиколен от паднали гигантски парчета пъзел, които привидно принадлежат на небето. В друга- момиче седи, гледайки през прозореца на подводен влак, а покрай нея плуват делфини. Всяка пресъздадена сцена е очарователно бягство от реалността по свой начин.

В някои случаи Юрих създава сюрреалистичните си сцени без използването на Photoshop. Вместо това той ги поставя в реалния живот. Един пример за това е портретът на жена, която изглежда има разкъсан молив върху лицето й. Това изображение е създадено с функция на неговата камера.

About simmona

qsdvbgnjm,

View all posts by simmona →