Българският фолклор оживява в сериала “Златната ябълка”

Чакането приключи, както пишат създателите на “Златната ябълка” в своята фейсбук страница. Нишката на годините труд и упоритост води до 16 ноември 2018 година, когато анимационният сериал ще изживее премиерата на първия си епизод в София. Мястото е Betahaus, часовете – 19:00, 20:00 и 21:00. Поради броят на желаещите, ще се състои прожекция и на 17, събота, в 11, 12 и 13:00 часа. 
За записване за прожекциите, може да влезете на следния адрес: https://www.facebook.com/events/278894169421276/

И така. Какво трябва да знаем за сериала? 

“Златната ябълка” е проект за първия анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор. Идеята се заражда преди 4 години, след като създателят му – Димитър Петров – напуска Cartoon Network и се прибира в България, за да сформира екип от опитни аниматори и дизайнери, влюбени в българския фолклор и решени да го пренесат в медиите на 21-ви век. Така се ражда Студио Змей.

Сериалът е фентъзи анимация, вдъхновена от балканската митология и фолклор. Макар че действието се развива в екзотична фентъзи среда, сюжетът обхваща съвременна тематика и проблеми.

Всеки епизод ще проследява пътуването на главните герои през мистичните земи и ще има самостоятелна история, част от главната сюжетна линия на търсенето на златната ябълка.

Това е една история за порастването, разказана чрез герои, с които зрителят лесно може да се идентифицира, и ще се занимава със сериозни теми по лек и ненатраплив начин. Сериалът ще е изпълнен с много хумор, приключения, екшън, мистерия и дори щипка романс.Автор: Пламен Михайлов