„Аида“ “превзема” крепостта „Туида“ в Сливен

Световният тенор и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев в ролята на
Радамес

На 14 юли от 21.00 ч. За първи път късноантичната и средновековна крепост „Туида“ в  град Сливен ще се превърне в оперна сцена, на която ще се  разиграе вълнуващата история на операта „Аида“ от Джузепе Верди. Идеята  е на световно признатия тенор и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев,  прегърната от кмета на града Стефан Радев.

                                    Даниела Дякова – Амнерис

Грандиозната продукция на Старозагорската опера се подготвя специално за  събитието. Режисьор на мегаспектакъла на операта „Аида“ е Огнян Драганов, монументалната сценография е дело на Тодор Демеров, а художник  на част от пищните костюми – италианският майстор-сценограф и  костюмограф Салваторе Русо. Впечатляващите балетни платна ще се  осъществят с участието на балетната трупа на Старозагорската опера,  както и деца от балетните школи „Адажио“ и „ПетиПа“ – Сливен.
Хореографията е на Ромина Славова. Спектакъла ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Звезден солистичен състав ще изпълни главните роли – в ролята на Радамес  ще се представи световно известният български тенор Камен Чанев.

             Камен Чанев-Радамес- “Аида”, Опера на стадиона 2016

На  родна сцена ще се изяви в ролята на Амнерис очарователното мецосопрано –  гордост за своя роден град Сливен, Даниела Дякова. Брилянтното сопрано Таня Иванова ще гостува в ролята на Аида, великолепният баритон със  завидна международна кариера Кирил Манолов – ще бъде в ролята на  Амонасро, а в ролите на Рамфис и Царя на Египет зрителите ще се насладят на блестящите баси Ивайло Джуров и Александър Марулев. Участват още  оркестър, хор, балет на Държавна опера – Стара Загора, представители на  Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“, деца от балетни школи  „Адажио“ и „ПетиПа“- Сливен.

Билети на касите на:

Антична и средновековна крепост „Туида“

гр.Сливен, кв. “Ново село”, ул.”Проф. Д-р Боян Боянов” №3

Работно време:

до края на април  – от 09.00 до 18.00 ч. /без почивка на обяд и без почивен ден/

от 01.05. – от 09.00 до 20.00 ч. /без почивка на обяд и без почивен ден/

Тел. за контакт +359 895467289, е-mail: [email protected]

Зала „Сливен“

гр.Сливен, ул. “Г. С. Раковски” № 2

Работно време от 09.00 до 17.00 ч. /почивни дни събота и неделя/

Тел. за контакт +359 895300370

Снимки: Георги Петков