Вземи цялата библиотека за себе си

Четете! Пишете! Релаксирайте! Вдъхновете се!

Книгите са като кътче от рая за много хора. Затова вече съществуват и такава библиотеки, в които можеш да пренощуваш, с чаша вино в ръка или под някоя топла завивка.

Една такава библиотека се намира в Хюардън, Англия и ни предлага точно такива услуги. Gladstone’s Library има стаи за четене (тихи стаи), конферетни зали и зали за други мероприятия и бистро, което побира до 50 човека. Най-интересната част на тази библиотека е, че тя разполага с 26 бутикови спални. Цената на стаите започва от 66 паунда на вечер, с включена закуска. Бистрото може да удовлетвори вашите нужди за питие или нещо за хапване, което може да занесете до стаята си и да му се насладите.

Това не е първата по рода си такава библиотека. Има подобни библиотеки в Токио и в Кох Сауми (тайландски курорт). Въпреки, че мнозина очакват книжните варианти на книгите да загубят битката с електронните издания, защо да нямаме такава библиотека и в България. Студентите ще разпускат с книга в ръка (а в другата може би с чаша вино), ученците ще опознават нови светове и всеки любител на четенето ще може да си построи свои свят, в усамотена и уютна атмосфера.

Чрез следващите снимки ще се опитам да ви пренеса в обстановката на тези библиотеки. Насладете им се!